Al enige tijd geleden ontving ik een mail van Uitgeverij Ten Have over het boek Becky Breinstein: De gifbeker van Socrates. Een graphic novel over een nieuwsgierig, brutaal meisje. Nu zijn graphic novels nog steeds niet mijn favoriete boeken, maar in mijn leerlingen verslinden ze dus besloot ik dat ik het eerste boek van deze serie toch maar moest lezen. Wie weet was dit boek wel die waardevolle aanvulling voor de schoolbibliotheek op het gebied van graphic novels. En wie weet ook voor die van jullie, want ik mag een aantal boeken weggeven van de uitgever! Lees snel verder als je wilt weten hoe je die kunt winnen.
De gifbeker van Socrates – Het verhaal
De gifbeker van Socrates is het eerste deel van de graphic novel-serie Becky Breinstein, waarin Becky haar leven op zijn kop zet met de grootste denkers uit de geschiedenis van de filosofie.
Op een dag krijgt Becky een schok van een lelijke visman met baard, en vanaf dat moment stelt ze de hele dag lastige vragen. Haar leraar zit daar niet op te wachten en al snel wordt ze van school gestuurd.
Lees ook: Chaotische Goden
Becky vindt het prima dat ze niet meer naar school hoeft. Maar ze vindt het verdacht dat haar aartsvijand Isabelle Tosti zo blij is. Ze gaat op onderzoek uit, samen met Raymon de Demon (geen hond, maar haar Tasmaanse tijger!). Ze beleeft een spannend avontuur vol humor, vriendschap en vrolijke wijsheid.
Wil je alvast een stukje lezen? Klik dan hier.
De gifbeker van Socrates – Wat vind ik van het boek?
Heel eerlijk: ook deze graphic novel heeft me niet overtuigd van hoe leuk deze boeken zijn. Ik blijf echt liever ‘normale’ boeken lezen.
Maar het is wel een leuk verhaal. De vragen die Becky stelt, laten je echt nadenken. Als juf begon ik wel meteen te twijfelen of ik dit boek wel in de klas wilde. Ik hoop namelijk niet dat de vragen van Becky mijn leerlingen gaan inspireren om ook zo na te gaan denken en vooral niet om mij dan die vragen te stellen.
Het verhaal springt af en toe wel wat van de hak op de tak, maar ik denk dat kinderen dit wel kunnen waarderen. Hierdoor gaat het lekker vlot. De grappen komen goed tot hun recht en de verschillende personages in het boek blijven leuk om te volgen.
Dat kinderen dit boek wel kunnen waarderen, is me al snel na het lezen duidelijk geworden. Een jongen uit mijn klas had dit boek toevallig zelf gekocht en nam zijn eigen exemplaar mee naar school, omdat hij het boek wilde delen met zijn klasgenoten. Ondertussen hebben in een maand tijd al minimaal vier leerlingen genoten van dit boek. Ze lezen het verhaal snel en geven het boek daarna door aan de volgende in de wachtrij. Mijn leerlingen vonden het dan ook tof om te horen dat ik andere klassen blij mag gaan maken met dit boek, omdat het boek gewonnen kan worden op mijn website.
De gifbeker van Socrates – Winactie
Ja! Winnen maar! Om kans te maken op één van de exemplaren van dit boek hoef je niet heel veel te doen. Laat hier, of op één van mijn Social Media kanalen, een reactie achter voor welke groep je dit boek zou willen winnen en je maakt al kans. Een poging doen voor een kind mag natuurlijk ook. Laat dat dan gewoon even weten. Hopelijk gaan dan nog meer kinderen genieten van dit boek, net zoals mijn leerlingen dat doen.
Deze winactie sluit op 5 december om 20:00 uur. De winnaars ontvangen een persoonlijk bericht.
Dit bericht bevat affiliate links.
Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Ten Have. Hartelijk dank!